Pădurar cercetat penal pentru fals și material lemnos și o autoutilitară confiscate de polițiști după un control în trafic

La data de 24.04.2017, ora 05:37, în cadrul activităților dispuse la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală 3 Marginea pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase, o patrulă de poliţie din cadrul Postului de Poliție Volovăț a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară marca care transporta material lemnos, respectiv lemn rotund rășinoase și se deplasa spre comuna Marginea.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 47 de ani, din comuna Marginea și a prezentat polițistului documentele autoutilitarei și cele personale, declarând faptul că nu deține documente legale în privința materialului lemnos.

Efectuându-se verificări a rezultat că pentru cantitatea de material lemnos transportată de autoutilitara mai sus menționată nu este înregistrat niciun aviz de însoțire.

S-a solicitat conducătorului auto să transporte materialul lemnos la locul de depozitare aparținând O.S. Marginea, pentru a fi descărcat.

De asemenea, s-a solicitat sprijin de specialitate de la IPJ Suceava - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, precum și de la Garda Forestieră Suceava.

După ce autoutilitara a fost condusă la locul mai sus menționat, la ora 07:50, s-a prezentat un bărbat de 42 de ani, din comuna Marginea, pădurar în cadrul O.S. Marginea, care a prezentat avizul de însoțire primar emis la ora 06:15, după data identificării de către patrula de poliţie.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a constatat că şoferul transporta cantitatea de 31,47 mc lemn rotund rășinoase care a fost predat în custodie pe bază de proces-verbal maistrului silvic în cadrul O.S. Marginea.

Întrucât cantitatea de material lemnos a fost transportată fără proveniență legală, societatea comercială la care era angajat bărbatul a fost sancționată contravențional cu suma de 5.000 lei iar materialul lemnos în valoare de 10.000 lei a fost confiscat.

De asemenea, s-a procedat la indisponibilizarea autoutilitarei în valoare de 40.000 euro, proprietatea societăţii comerciale, care a fost lăsată în custodie Direcției Silvice Suceava.

S-a întocmit dosar penal în care pădurarul de 42 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „falsul material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals”.
Mai nouă Mai veche