Pădurar cercetat penal pentru fals și material lemnos și o autoutilitară confiscate de polițiști după un control în trafic

La data de 24.04.2017, ora 05:37, în cadrul activităților dispuse la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală 3 Marginea pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase, o patrulă de poliţie din cadrul Postului de Poliție Volovăț a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară marca care transporta material lemnos, respectiv lemn rotund rășinoase și se deplasa spre comuna Marginea.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 47 de ani, din comuna Marginea și a prezentat polițistului documentele autoutilitarei și cele personale, declarând faptul că nu deține documente legale în privința materialului lemnos.

Efectuându-se verificări a rezultat că pentru cantitatea de material lemnos transportată de autoutilitara mai sus menționată nu este înregistrat niciun aviz de însoțire.

S-a solicitat conducătorului auto să transporte materialul lemnos la locul de depozitare aparținând O.S. Marginea, pentru a fi descărcat.

De asemenea, s-a solicitat sprijin de specialitate de la IPJ Suceava - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, precum și de la Garda Forestieră Suceava.

După ce autoutilitara a fost condusă la locul mai sus menționat, la ora 07:50, s-a prezentat un bărbat de 42 de ani, din comuna Marginea, pădurar în cadrul O.S. Marginea, care a prezentat avizul de însoțire primar emis la ora 06:15, după data identificării de către patrula de poliţie.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a constatat că şoferul transporta cantitatea de 31,47 mc lemn rotund rășinoase care a fost predat în custodie pe bază de proces-verbal maistrului silvic în cadrul O.S. Marginea.

Întrucât cantitatea de material lemnos a fost transportată fără proveniență legală, societatea comercială la care era angajat bărbatul a fost sancționată contravențional cu suma de 5.000 lei iar materialul lemnos în valoare de 10.000 lei a fost confiscat.

De asemenea, s-a procedat la indisponibilizarea autoutilitarei în valoare de 40.000 euro, proprietatea societăţii comerciale, care a fost lăsată în custodie Direcției Silvice Suceava.

S-a întocmit dosar penal în care pădurarul de 42 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „falsul material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.