Stroiești: Localnic în arest după ce a furat un circular de tăiat lemn furat dintr-o casă nelocuită

La data de 12.04.2017, ora 13.25, Postul de poliție Stroiești a fost sesizat prin „S.N.U.A.U 112” de un localnic de 47 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din casa bătrânească pe care o deține pe raza comunei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare sau siguranță și de faptul că, imobilul nu era locuit, în perioada 03.04.-12.04.2017, prin forțarea sistemului de închidere, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras materiale de construcție, după care, dintr-o anexă neasigurată, au sustras un circular de tăiat lemn, prejudiciul total fiind de circa 665 lei.
În urma măsurilor operative întreprinse, polițiștii Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara au reușit identificarea autorului faptei ca fiind un tânăr de 19 ani din localitate.
Cu privire la circularul pentru tăierea lemnului, acesta a fost valorificat de suspect la un centru de colectare a fierului vechi, unde bunul a fost găsit și lăsat în custodia administratorului firmei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, tânărul de 19 ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche