Suceava: Accident pe strada Grigore Antipa

La 25.04.2017, ora 21.28, U.P.U. Suceava a sesizat despre faptul că la ora 19.11, la Spitalul Judeţean Suceava s-a prezentat un bărbat de 35 ani, din municipiul Suceava, care a sesizat faptul că la 25.04.2017 a fost acroşat de către o maşină, pe str. Grigore Antipa, din localitatea de domiciliu.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că la 25.04.2017, ora 18.39, victima, după ce a parcat autoturismul proprietate pe str. Grigore Antipa şi în timp ce se deplasa pe partea carosabilă, a fost acroşat de către un autoturism care efectua manevra de mers înapoi, condus de către un bărbat de 37 ani, localnic.

După impact, conducătorul autoturismului a oprit, a coborât de la volan, a discutat cu victima, după care victima a plecat la spital cu autoturismul personal, condus de către soţia acestuia, iar conducătorul auto care l-a acroşat a plecat la domiciliu, deplasându-se şi el ulterior la unitatea medicală, fără a sesiza producerea evenimentului.

Atât conducătorul auto, cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit un dosar ce cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, şi „ părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Atragem atenţia şoferilor ca în cazul în care sunt implicaţi în evenimente rutiere a căror soluţionare este de competenţa poliţiei (în special în cazul evenimentelor rutiere cu victime) să nu modifice locul faptei şi să nu deplaseze vehiculele, fapta constituindu-se în infracţiune şi fiind pedepsită de legislaţia în vigoare.
Mai nouă Mai veche