Suceava: Șofer unui camion cu lemne amendat pentru că nu avea diagramele tahograf din ultimele 28 de zile

La data de 11.04.2017, ora 14.30, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe Calea Obcinilor din localitate, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 30 de ani, din județul Neamț, care transporta material lemnos.
În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul efectua un transport legal de material lemnos, având avize de însoțire conform normelor legale în vigoare.
Totodată, cu ocazia verificării documentelor auto, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 30 de ani, nu deține înregistrările diagramelor tahograf din cele 28 zile anterioare zilei curente.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă în cuantum de 4.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr.37/2007 republicată, iar operatorul de transport a fost sancționat contravențional cu amendă de 4.000 lei, pentru nerespectarea aceluiași act normativ, constând în aceea că, în calitate de operator de transport, nu a stocat la sediul firmei, cel mai târziu la fiecare 28 de zile, datele din cartelele tahografice ale conducătorilor auto.
Mai nouă Mai veche