Urmărire penală: Sorin Cruț - contrabandă

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus, la data de 25.03.2017, punerea în mişcare a acţiunii penale față de faţă de suspectul Cruţ Sorin, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prev. de art. 270 al.3 din Legea nr. 86/2006 modificată prin OUG 54/2010, constând în aceea că la data de 24.03.2017, ora 05.05, a deţinut și transportat cu autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, cu număr de înmatriculare N 6 MBH, specific Marea Britanie,cantitatea de 4.850 pachete cu ţigări marca ,,Marble”, fără timbre fiscale, de provenienţă extra-comunitară,bunuri provenite din contrabandă şi care trebuiau plasate sub un regim vamal.

În fapt s-a reţinut că la data de la data de 24.03.2017,ora 05.05, o patrulă de politiede frontieră din cadrul SPF Brodina în timp ce executa o misiune de patrulă cercetare auto pe D.C. Buraciuc cu auto marca Dacia Logan, dinspre DJ- 209 G către frontiera de stat de pe direcția SF703-SF704, la aproximativ 200 m față de DJ 209 G s-a intersectat cu un autoturism de teren care se deplasa din sens opus dinspre frontiera de stat fără lumini și care, întrucât sectorul de drum era îngust, a acroșat cu roata stângă față, aripa stângă față a autoturismului echipajului de politie.

În momentul în care conducătorul autoturismului de teren a vrut să se redreseze, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat într-o râpă cu o diferență de nivel de aproximativ 6-8 m, în partea dreaptă a sensului lui de deplasare.

Patrula de frontieră s-a deplasat la autoturismul răsturnat și au observat că o persoană de sex masculin a spart parbrizul, a ieșit din autoturism și a încercat să fugă. S-a trecut la urmărirea acesteia și după aproximativ 8-10 m patrula de frontieră a reușit reținerea și încătușarea acesteia. În urma verificărilor polițiștii au constatat că persoana reținută se numește Cruț Sorin, cu domiciliul în sat Costileva, comuna Ulma, județul Suceava. În urma controlului corporal efectuat de polițiști asupra acestuia nu au fost descoperite bunuri, valori sau documente.

După ce s-au înapoiat la autoturismul de teren în cauză, polițiștii de frontieră au mai constatat că acesta are volanul pe partea dreaptă, este de culoare negru, are număr de înmatriculare N 6 MBH, specific Marea Britanie și este marca Mitsubishi Shogun. În interiorul autoturismului în cauză, în locul banchetei spate, aceștia au observat mai multe cutii din carton cu inscripția Marble, iar într-o cutie au observat cartușe cu țigări.
În urma cercetării la fața locului nu au fost identificate fragmente de urme papilare, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.850 pachete cu țigări, marca Marble , de proveniență extra-comunitară, bunuri provenite din contrabandă și care trebuiau plasate sub un regim vamal, creând statului un prejudiciu estimativ în valoare de 53.350 lei.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 24.03.2017s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore iar prin ordonanța procurorului de caz din data de 25.03.2017, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de inculpatul Cruţ Sorin.

PROCUROR
BUCŞA ANDREI SEBASTIAN
Mai nouă Mai veche