Vicovu de Sus: Un șofer beat a făcut ravagii pe strada Calea Cernăuți. A lovit doi arbori, un gard și un stâlp și a băgat în spital un copil de 16 ani

La data de 04.04.2017, în jurul orei 02.10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Cernăuţi, din oraşul Vicovu de Sus, din cauza vitezei şi a faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, un localnic de 28 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu doi arbori ornamentali, după care, cu gardul din beton al unei locuinţe și cu un stâlp de electricitate, pe care l-a rupt.

În urma impactului, a rezultat ușoară a conducătorului auto și vătămarea corporală gravă a unui minor de 16 ani, pasager în autoturism, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, acestuia și victimei, li s-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere suspendat din 09.03.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „distrugere din culpă”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche