Crucea: 28 de arbori tăiați ilegal de o firmă din Șaru Dornei

La 17.05.2017, ora 09.00, pe timpul serviciului, o patrulă din cadrul Postului de poliție Crucea a sesizat faptul că, dintr-o pădure aparținând Ocolului Silvic Crucea, au fost tăiați ilegal și sustrași mai mulți arbori, fiind identificate 28 de cioate din speciile molid, brad și fag.
Astfel, specialiștii silvici solicitați la fața locului au stabilit un volum total de 49,803 m.c., cu o valoare totală de 14.282 lei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, arborii din partida unde a fost comisă infracțiunea sunt marcați în totalitate și urmau să fie exploatați de o societate comercială cu sediul în județul Bistrița Năsăud în cursul lunii septembrie 2017, însă, pe timpul exploatării unei cantități de material lemnos dintr-o partidă alăturată, un bărbat de 34 de ani, administratorul unei societăţi comerciale din comuna Șaru Dornei, a tăiat și sustras cei 28 de arbori.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori”, și „furt de arbori”, cercetările fiind continuate de polițiști și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava.
Mai nouă Mai veche