Dolhești: Familie înșelată de tineri pe care i-au angajat să vopsească acoperișul casei

Deşi în mod constant poliţiştii promovează cu sprijinul mass-media recomandări preventive, unii cetăţeni, din dorinţa unui câştig material sau economisirii unor bani, ignoră aceste sfaturi şi cad victime ale escrocilor.În primele 4 luni ale anului 2017, poliţiştii au intensificat acţiunile de verificare şi control în special pe drumurile comunale şi judeţene din zona de sud a judeţului, pe căile de acces dinspre judeţele Iaşi şi Neamţ.
Au fost identificate peste 20 de vehicule care transportau diverse produse oferite spre vânzare (pături, plapume, oale, etc) şi peste 40 de persoane au fost introduse în bazele de date ale poliţiei.
Cu toate acestea, unii cetăţeni cad încă pradă înşelăciunilor şi furturilor din locuinţă tocmai datorită faptului că intră în aparente relaţii de afaceri cu infractorii şi le permit acestora accesul în curţi sau locuinţe sub diverse pretexte.

La 05.05.2017, ora 13.58, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 12 Preutești au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie de 58 de ani, din comuna Dolhești, despre faptul că a fost înșelată de persoane necunoscute de o sumă de bani pentru efectuarea unei lucrări de care nu este mulțumită.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în seara de 04.05.2017, în jurul orei 17.00 bărbatul şi soţia sa au auzit cum persoane necunoscute treceau pe drum și strigau că vopsesc acoperișurile casei. Au ieșit imediat la poartă și după ce au discutat cu acești tineri necunoscuți, s-au înțeles să le vopsească acoperișul casei a doua zi cu o culoare roșie.
În dimineața de 05.05.2017, în jurul orei 08.30, 6 tineri necunoscuți de persoana vătămată, s-au prezentat să-i vopsească acoperișul casei. S-au înțeles cu unul dintre tineri, ce i se spunea Vali (alte date nefiind cunoscute de persoana vătămată) cu suma de 2.000 lei . Pentru că nu a avut bani în casă soţul femeii de 61 de ani, din aceeași localitate, a mers și a scos bani de la un bancomat din municipiul Fălticeni și i-a dat tânărului necunoscut, la întoarcere.
Ulterior, ceilalți tineri au vopsit acoperișul casei cu o vopsea pe care ei au denumit-o decapaj, culoare gri, suport pentru coloarea roșie. În acest timp, cel care a primit banii a plecat de la domiciliul persoanei vătămate.
După ce au terminat de vopsit acoperișul casei cu acel decapaj, tinerii respectivi i-au mai cerut persoanei vătămate 600 lei, deoarece aceștia au afirmat că au folosit multă vopsea. Pentru că nu avea banii în casă bărbatul s-a deplasat cu trei tineri în municipiul Fălticeni, a scos banii de la un bancomat și le-a dat acestora suma de 600 lei.
Când a revenit la domiciliu și i-a spus soției că a mai dat suma de 600 lei aceasta a sesizat poliția prin apelul de urgență 112 , anunțând că a fost înșelată de cei în cauză, întrucât nu au terminat lucrarea, respectiv vopsirea acoperișului cu acea vopsea roșie.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „înșelăciune”.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cetăţenilor să efectueze lucrări în gospodărie doar apelând la agenţi economici autorizaţi sau cu sprijinul persoanelor cunoscute. Nu facilitaţi intrarea în curţi sau locuinţe a persoanelor necunoscute, infractorii voiajori apelând la diverse moduri de operare pentru a ajunge mai uşor la locaţiile în care depozitaţi bani sau valori.

Mai nouă Mai veche