FOTO Lemn confiscat de polițiști la Gura Humorului



În minivacanţa de 01 Mai, poliţiştii au organizat mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a transportului ilegal de material lemnos. Au fost organizate filtre rutiere şi au fost controlate peste 30 de transporturi de material lemnos. Cu ocazia efectuării controalelor au fost identificaţi şi transportatori care nu au respectat legislaţia în vigoare, procedându-se la confiscarea lemnulu şi la aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

La 29.04.2017, ora 10.15, un echipaj de poliție din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza oraşului Gura Humorului, autoutilitara cu remorcă aparţinând unei societăți comerciale din comuna Mănăstirea Humorului și condusă de un localnic de 28 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât existau neconcordanțe între datele înscrise în avizele de însoţire şi materialul lemnos transportat, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Gura Humorului, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta 39,95 m.c. lemn rotund de esență răşinoase, respectiv brad și molid și nu 43,81 m.c. lemn de brad, conform documentelor.
În cauză s-a dispus confiscarea cantităţii de 39,95 m.c. material lemnos în valoare de circa 10.000 de lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului, iar societatea comercială transportatoare a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.
De asemenea și societatea comercială care a emis avizele de însoţire, a fost sancţionată contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, în ceea ce priveşte nerespectarea modului de emitere a avizului de transport a materialului lemnos.



Mai nouă Mai veche