Incendiu la Școala din Lupcina



Incendiu în localitatea Lupcina
07.05.2017, ora anunțării la 112 - 2:23

Militarii Gărzilor de Intervenţie Vicovu de Sus şi Siret şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Straja şi Brodina, au intervenit cu şapte autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la anexele Şcolii cu clasele I-VIII, din satul Lupcina, comuna Straja.
La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la anexe şi la o porţiune din astereala acoperişului şcolii, existând pericolul de propagare la întreaga unitate de învăţământ (clădire P+1) şi la construcţiile învecinate.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
Au ars magazia de lemne (din lemn) pe 40 mp, magazia de materiale (din BCA) şi bunurile din interior pe 60 mp, acoperişul magaziei de materiale pe 100 mp, un garaj (din BCA) pe 20 mp şi acoperişul acestuia pe 35 mp, elemente de tâmplărie din PVC şi alte bunuri materiale. Au mai ars aproximativ 20 mp din astereala acoperişului şcolii.
Flăcările au degradat învelitoarea din tablă a anexelor pe aproximativ 135 mp, o suprafaţă de 45 mp din faţada şcolii (izolaţie din polistiren) şi tâmplăria din PVC aflată în apropierea anexelor afectate de foc.
Cauza probabilă de izbucnire a focului este în curs de stabilire.
Incendiul a fost lichidat la ora 6:40, iar pompierii au salvat clădirea şcolii gimnaziale şi construcţiile învecinate.

Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche