Peste 450 de șoferi testați cu aparatul etilotest în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor pe fondul consumului de alcool

Având în vedere evenimentele şi manifestările organizate pe perioada minivacanţei de 1 Mai, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiștii din cadrul birourilor şi formaţiunilor de profil din teritoriu au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului. Peste 50 de poliţişti rutieri au acţionat zilnic, rezultatele văzându-se în identificarea în flagrant a şoferilor băuţi şi în prevenirea accidentelor rutiere grave.În cadrul acţiunii au fost verificaţi cu aparatul etilotest 464 de conducători auto.
Au fost aplicate 178 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.395 lei.
De asemenea, au fost constatate 16 infracţiuni.
Pentru abaterile constatate au fost reţinute 12 permise de conducere. Totodată, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Prezentăm alăturat câteva exemple ale unor şoferi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu viteză excesivă punând în real pericol siguranţa traficului rutier. Din fericire, prezenta activă a poliţiştilor în teren a făcut ca aceşti şoferi să fie opriţi înainte de producerea unor tragedii.

La 29.04.2017, în jurul orei 00.25, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 17, în localitatea Şcheia, autoturismul condus de un localnic de 40 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 29.04.2017, ora 23.15, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Mihail Kogălniceanu, din orașul Gura Humorului, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 29.04.2017, ora 22.37, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Universităţii, din comuna Moara, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 29.04.2017, ora 23.35, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208E, din comuna Dolhești, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din județul Iași.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 29.04.2017, ora 21.40, în timp ce acționa pe DN 2H, din comuna Gălănești, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a identificat un autoturism, al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliție, a mărit viteza de deplasare, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, ocazie cu care, după aproximativ 300 de metri, conducătorul auto a oprit, a coborât din mașină și a fugit pe un teren agricol din apropierea drumului comunal, fiind urmărit, imobilizat și încătușat de polițiști.
Întrucât a refuzat să se supună testului cu aparatul etilotest, conducătorul auto identificat ca fiind un bărbat de 41 de ani din localitate, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Totodată, pentru refuz de legitimare și pentru lipsa documentelor, conducătorul auto de 41 de ani a fost sancționat contravențional de polițiști.

La 30.04.2017, ora 03.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Universităţii din localitate, autoturismul condus de o localnică de 28 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, în prezența unui martor asistent, femeia a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

La 30.04.2017, în jurul orei 21.55, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal din localitatea Falcău, comuna Brodina, un localnic de 62 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a acroșat ușor un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate, care, în calitate de pieton, se deplasa pe marginea părţii carosabile.
Victima a refuzat acordarea de îngrijiri medicale şi transportul la spital pentru investigații de specialitate.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto și de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Mai nouă Mai veche