Peste o mie de sancțiuni contravenționale aplicate de polițști în cadrul acțiunilor derulate pe perioada minivacanței de 1 mai

În vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier, precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat acţiuni şi controale în perioada 28.04 -01.05.2017 pentru creşterea gradului de siguranţă pe perioada minivacanţei de 1 Mai.
Zilnic, peste 220 de poliţişti, au acţionat la nivelul judeţului, pentru ca sucevenii şi turiştii să petreacă zilele libere în siguranţă.
În această perioadă au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.
Au fost organizate 39 de acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 1033 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 601.925 lei. Pentru nereguli de natură economică au fost aplicate 79 sancţiuni contravenţionale şi 73 de sancţiuni la Legea 61/1990 republicată privind ordinea şi liniştea publică.

De asemenea, au fost confiscate produse din carne, peşte dar şi produse accizabile în valoare totală de peste 317.000 lei. Au fost reţinute 43 de permise de conducere.
Urmare a măsurilor dispuse cu fermitate de poliţişti, inclusiv măsuri privative de libertate pentru 4 persoane, zilele libere au fost petrecute în siguranţă, fără acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi fără evenimente rutiere grave.
Mai nouă Mai veche