Produse fitosanitare confiscate de polițiști în urma unui flagrant și a unei percheziții domiciliare



În data de 15.05.2017, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava au desfăşurat o acţiune pentru identificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legislaţia specifică deţinerii şi comercializării de produse fitosanitare, mai ales având în vedere că în această perioadă se constată o intensificare a activităţilor economice cu privire la acest gen de produse.

În baza planului propriu de acțiune pentru prevenirea / identificarea /sancționarea faptelor de natură penală/contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor la 15.05.2017, ora 10.30, s-a reușit prinderea în flagrant a unui bărbat de 39 ani, din comuna Dărmănești, în timp ce încerca să comercializeze pe raza municipiului Suceava, fără drept, cantitatea de aproximativ 34 kg. de erbicide, valoarea acestora fiind de aproximativ 18.700 lei.
Flagrantul a fost organizat de poliţişti în prezența unui reprezentant al Oficiului Fitosanitar Suceava în parcarea unui hypermarket din municipiul Suceava.
Cantitatea de produse oferite spre vânzare, respectiv 3 bidoane a 10 litri fiecare erbicid şi 24 flacoane erbicid la 180 gr. fiecare, a fost indisponibilizată şi urmează a fi supusă analizelor de laborator, în cadrul cercetărilor ce vor fi efectuate.
În baza mandatului emis de Judecătoria Suceava polițiștii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava, cu sprijinul unei grupe din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului.
În urma activităţilor desfăşurate a fost identificată cantitatea de aproximativ 14 litri erbicid şi 1,5 kg insecticid de diferite mărci, provenienţă extracomunitară, care a fost indisponibilizată în vederea efectuării analizelor de laborator.
În cauză a fost întocmit dosar de urmărire penală pentru comiterea infracţiunilor de traficul de produse sau substanţe toxice, şi „contrabandă calificată”.
Mai nouă Mai veche