Thermonet: Anul 2017 reprezintă anul reeficientizării globale prin îmbunătățirea tehnică si tehnologică

Anul 2017 reprezintă pentru Thermonet anul reeficientizării globale prin îmbunătățirea tehnică si tehnologică.

Planul de investiții la care am lucrat in 2016 prevede investiții mai mari decât cele prevăzute în contractul cu Primăria Suceava și vizează îmbunătățiri sau înlocuiri la:
• rețeaua de transport a apei fierbinți pentru sistemul de termoficare;
• rețeaua de distribuție a agentului termic secundar pentru prepararea apei calde de consum și asigurarea încălzirii;
• punctele termice, stațiile centralizate și modulele termice cu instalațiile și utilajele aferente.

Am înțeles incapacitatea contractuală a primariei de a ne pune la dispoziție întregul sistem de transport și distribuție. Aceasta este doar una dintre probleme.

Modernizarea rețelei este esențială, atât pentru a crește confortul populației, cât și pentru a minimaliza pierderile pe care le înregistrăm azi și care afectează negativ situatia financiară a companiei și nivelul subvenției suportată de primărie.

Dorim să atragem fonduri pentru aceste investiții și credem că le putem atrage, dar avem nevoie de cadrul legislativ.

Am oferit primăriei două posibile soluții: fie să ne concesioneze și partea care n-a fost concesionată așa cum prevedea contractul de concesiune până la sfarșitul lunii decembrie 2015, fie să ne lase să construim o altă instalație de la zero, modernă, economică, cu pierderi în norma europeană și pe care să găsim modalitatea legală s-o achizitioneze prin licitație în timp așa cum ar permite fondurile pe care le are primăria pentru această destinație.

Thermonet împreună cu Bioenergy, furnizorul agentului termic în municipiul Suceava, participă puternic la crearea de bune condiţii pentru viaţă şi la bunăstarea sucevenilor

În colaborare cu primăria Suceava, Thermonet caută soluţii facile, dar şi ecologice, de ultimă generație, propunându-și să permită clienţilor să-şi controleze costurile de energie termică în cel mai scurt timp.

Administrator
Adrian Bodea
Mai nouă Mai veche