Trei persoane în arest pentru furturi și tâlhării, în minivacanța de 1 mai

Peste 220 de poliţişti au acţionat zilnic pe perioada minivacanţei de 01 Mai 2017 pentru ca cetăţenii să se poată bucura de zilele libere în siguranţă. Poliţiştii judiciarişi şi de ordine publică au fost în permanenţă în alertă şi au reuşit să gestioneze cu eficienţă toate situaţiile în care cei care au nesocotit legea au crezut că vor putea scăpa nepedepsiţi.
Poliţiştii au intervenit cu femitate şi au dispus măsuri preventive privative de libertate dispunând reţinerea şi încarcerarea celor care au săvârşit sau au încercat să săvârşească tâlhării sau furturi.

La data de 28.04.2017, în jurul orei 09.30, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată telefonic, cu privire la faptul că pe strada Mihai Viteazul, în zona unui magazin, un bărbat provoacă scandal.
În urma verificărilor efectuate la fața locului a fost identificată o femeie de 41 de ani, din municipiul Suceava, care a declarat verbal faptul că, în timp ce dorea să extragă o sumă de bani dintr-un bancomat, situat pe strada Mihai Viteazul, din municipiul Rădăuţi, s-a apropiat de ea un bărbat care avea un comportament suspect şi care i-a cerut acesteia să îi dea suma de bani pe care o va scoate din bancomat.
După aceasta femeia a extras suma de bani solicitată din bancomat, s-a deplasat la autovehiculul proprietate personală şi a anunţat poliția cu privire la cele întâmplate.
Au fost alertate mai multe echipaje de poliţie care au ajuns la faţa locului în mai puţin de 3 minute, reuşind localizarea bărbatului în incinta unui magazin. Acesta a fost reţinut şi legitimat în persoan aunui bărbat de 50 de ani, din municipiul Rădăuți.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de „tâlhărie”.
Poliţiştii au dispus faţă de bărbat măsura reținerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

La data de 28.04.2017, ora 19.59, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat de 54 de ani, din comuna Fântânele, despre faptul că la locuinţa sa se află o persoană suspectă.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că un tânăr de 37 de ani, din aceeași localitate, a pătruns prin distrugerea unei uşi în locuinţa reclamantului de unde a încercat să sustragă două televizoare, iar în momentul când a fost surprins de proprietar l-a îmbrâncit pe acesta.
În urma probatoriul instrumentat, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti Suceava au dispus reţinerea suspectului pentru fapta comisă, pentru o perioadă de 24 de ore.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii tentativei la infracțiunea de „tâlhărie calificată” și a infracțiunii de „distrugere”.

La data de 28.04.2017, ora 13.45, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată, cu privire la faptul că un bărbat care a sustras dintr-un autoturism o poșetă, iar agenții de pază din parcarea unui hypermarket l-au văzut fugind.
Două echiapje de poliţie cu 6 poliţişti au fost direcţionate de urgenţă în zonă, reuşind localizarea şi identificarea bărbatului.
Pe timpul cât polițiștii au urmărit bărbatul acesta a aruncat de sub sacoul cu care era îmbrăcat poșeta.
Ulterior persoana a fost imobilizată și identificată ca fiind un bărbat de 66 de ani, din municipiul Suceava.
Poșeta în cauză care conținea un telefon mobil, un portofel cu carduri și lucruri personale şi bani a fost ridicată de la locul unde a fost aruncată după efectuarea cercetării la fața locului.
Ulterior, în urma probatoriului instrumentat, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Suceava au dispus reţinerea suspectului, pentru fapta comisă, pentru o perioadă de 24 de ore.
Urmează ca bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”.
Mai nouă Mai veche