Baschet 3x3 în Bucovina! Dorin Goian și Alexandu Recolciuc, pe teren la Castorii Suceava Streetball by Iulius Mall



Castorii Suceava Streetball by Iulius Mall, a patra etapa din cadrul circuitului național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour 2017, se va disputa sâmbătă și duminică și va reuni la start peste 150 de participanți.

Este pentru prima oară când circuitul național de baschet 3x3 se oprește în capitala Bucovinei, iar fostul tricolor Dorin Goian și cântărețul de muzică populară Alexandru Recolciuc se numără printre invitații speciali.

Cele mai bune echipe din țară se vor duela pe terenurile oficiale FIBA 3x3 instalate la Iulius Mall din Suceava, alături de reprezentante ale orașului gazdă, în căutarea punctelor din clasamentul mondial dar și a premiilor în bani, care la categoria Open Masculin se ridică la 4000 de lei pentru echipa câștigătoare. Singura excepție este naționala masculină de baschet 3x3 a României, care duminică își începe aventura la Cupa Mondială din Franța.

Meciurile de baschet 3x3 vor asigura doar o parte din programul celor două zile la Castorii Suceava Streetbal by Iulius Mall. Trupe de majorete și dansatori dar și invitați speciali, precum fostul component al naționalei României la fotbal Dorin Goian și cântărețul Alexandru Recolciuc vor întregi programul, urmând a fi prezenți duminică la eveniment.

Iubitorii baschetului din Suceava vor putea juca baschet încă de vineri dimineață, preziua competiției fiind rezervată diverselor activități baschetbalistice organizate în parteneriat cu clubul Castorii Suceava. Se vor organiza antrenamente, lecții de baschet, concursuri pentru copii dar și pentru părinți.

Baschetul 3x3 a fost numit recent disciplină olimpică și va intra în programul Jocurilor începând cu ediția Tokyo 2020. Sport Arena Streetball, organizatoarea circuitului național și membru în FIBA 3x3 Advisory Board, împreună cu partenerii săi, au susținut acest demers al Federației Internaționale de Baschet încă din anul 2013.

Evenimentul din Suceava este organizat de clubul de baschet Castorii cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava și Consiliului Local prin intermediul programului de finanțare nerambursabil 2017.
Mai nouă Mai veche