IPJ Suceava: Acțiune pentru respectarea drepturilor de proprietate intelectuală desfășurată de polițiști

La data de 10.06.2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerț ilicit și respectarea drepturilor de proprietate intelectuală.
Au fost verificate 51 de societăți comerciale, întreprinderi individuale și persoane fizice.
În cadrul acţiunii au fost constatate 3 infracţiuni.
De asemenea, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 55.100 lei ;
Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 1.500 lei, constând în articole de îmbrăcăminte.
Alte bunuri în valoare de 5.070 lei, constând în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost ridicate în vederea expertizării.

Exemplu:
Un bărbat de 41 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat în timp ce comercializa în incinta târgului din orașul Vicovu de Sus, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate și protejate în România, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele sunt contrafăcute. În cauză au fost ridicate mai multe articole de încălțăminte în valoare de 3.150 lei, în vederea expertizării de către titularii de mărci, bărbatul de 41 de ani fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii’’, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche