IPJ Suceava: Amplă acțiune desfășurată de polițiștii rutieri pentru securizarea DN17 în zona Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere poliţiştii au organizat o amplă acţiune punctuală pe un segment de drum identificat cu risc accidentogen DN 17 Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc. La acţiune au participat 8 echipaje de poliţie cu două autospeciale dotate cu aparatură radar dar şi cu aparatul laser TrueCam.Deşi acţiunea a fost organizată punctual, în doar câteva ore au fost aplicate peste 100 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză dar şi pentru consum de băuturi alcoolice şi alte abateri.

La data de 10.06.2017, Serviciul Rutier - IPJ Suceava, împreună cu polițiștii formaţiunilor de profil din cadrul municipiului C-lung Moldovenesc și orașului Gura Humorului, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza municipiului C-lung Moldovenesc, pe DN 17 şi pe drumurile judeţene şi comunale adiacente, în vederea creşterii gradului de siguranţa în trafic şi pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice și încalcă legislaţia rutieră,
În cadrul acţiunii au fost controlate peste 200 de autovehicule.
Au fost aplicate 105 sancţiuni contravenționale, în valoare de 52.895 lei, din care 44 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Au fost constatate şi 3 infracţiuni la regimul rutier.
În cadrul acţiunii au fost reţinute 10 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Exemple:
  • Un bărbat de 58 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe str. Trandafirilor din localitate, având o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.
  • Un bărbat de 44 de ani, din județul Neamț, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 176, din comuna Vatra Moldoviței, având o îmbibație alcoolică de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • Un bărbat de 55 de ani, din comuna Sadova, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe DC Sadova, având o alcoolemie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.