Material lemnos și o autoutilitară confiscate de polițiști

Şi în acest week-end poliţiştii au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a transportului ilegal de material lemnos şi a tăierilor ilegale de arbori. Au fost organizate filtre rutiere şi au fost controlate peste 30 de transporturi de material lemnos. Cu ocazia efectuării controalelor au fost identificaţi şi transportatori care nu au respectat legislaţia în vigoare, procedându-se la confiscarea lemnului şi a vehiculelor folosite şi la aplicarea de sancţiuni contravenţionale sau întocmirea de dosare penale.
La data de 09.06.2017, ora 21.00, o patrulă a oprit pentru control pe DJ 155A, pe raza comunei Bogdănești, autovehiculul condus de un tânăr de 26 de ani din comuna Baia, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, tânărul nu deține documente legale de proveniență a materialului lemnos, iar transportul nu figurează în aplicația informatică, motiv pentru care, autoturismul a fost condus la sediul Ocolului Silvic Râșca, unde, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, tânărul transporta ilegal cantitatea de 2,28 m.c. lemn de foc de esență fag, care a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Râșca.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, conform Legii nr.171/2010, iar autovehiculul aparținând tatălui acestuia, a fost indisponibilizat la sediul poliției.

Tot la data de 09.06.2017, ora 22.47, Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că un tânăr a sustras material lemnos dintr-un canton silvic.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 09.06.2017, în jurul orei 22.30, în timp ce patrula pe raza comunei Izvoarele Sucevei, pădurarul a observat un vehicul forestier tip TAF, care transporta material lemnos, motiv pentru care, a procedat la oprirea acestuia, solicitându-i conducătorului auto, un localnic de 18 ani, documentele de proveniență.
Întrucât tânărul nu a putut prezenta avizul de însoțire a materialului lemnos, pădurarul i-a solicitat să predea lemnul la un depozit din localitate, moment în care, conducătorul Taf-ului a dezlegat lemnele și le-a abandonat pe DJ 175, în fața căminului cultural din Izvoarele Sucevei, după care a plecat.
În urma inventarierii masei lemnoase, a rezultat cantitatea de 1,43 m.c., din specia molid, ce a fost lăsată în custodia pădurarului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de arbori, cercetările fiind continuate de polițiști.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.