Orientation trip pentru studenții Erasmus+ ai USV



În perioada 9-11 iunie 2017, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat tradiționala aplicație practică pentru studenții din cadrul programului Erasmus+ care studiază în acest semestru la Suceava.

Timp de trei zile, studenți din Armenia, Franța, Grecia, Italia, Maroc, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia au putut vizita unele din cele mai frumoase și mai puțin cunoscute zone al României, inclusiv Parcul Național Călimani (PNC). Programul interactiv pregătit de organizatori în colaborare cu echipa PNC a cuprins, printre altele, refacerea marcajelor din cadrul Rezervației științifice de jnepeniș cu pinus cembra, vizitarea Rezervației naturale Tinovul Mic din Șaru Dornei, activități ecvestre la Centrul de vizitare al PNC și o degustare de produse locale. Studenții au fost primiți de către domnul ing. Basarab Bîrlădeanu, directorul PNC, iar pe tot parcursul activităților ei au beneficiat de ghidajul, sprijinul tehnic și explicațiile profesioniste oferite de echipa PNC. Totodată, membrii grupului USV, din care a făcut parte și domnul lector univ. dr. Codruț Șerban, ranger voluntar al PNC și inițiatorul parteneriatului între USV și PNC, au avut ocazia de a împărtași experiențele din cadrul programului Erasmus+ în minunata atmosferă din jurul unui foc de tabără organizat de PNC pentru oaspeți, sâmbătă, 10 iunie, chiar la aniversarea a 17 ani de la înființarea Parcului.

Aplicația practică a mai cuprins și o deplasare în zona Lacului Colibița, o vizită la Muzeul Oului de la Vama, unde studenții au asistat la demonstrații de pictură pe ou, precum și la Mănăstirea Voroneț.

An de an, aceasta activitate devine o lecție complexă de istorie, cultură și civilizație, pe care studenții incoming Erasmus+ o fructifică în cele mai frumoase cadre naturale și în mijlocul celor mai reprezentative experiențe pe care zona și țara noastră le pot oferi.
Mai nouă Mai veche