Peste 300 de copii au participat la acțiunile de prevenire a accidentelor rutiere „Alege viața”



Peste 300 de copii şi aproape 300 de părinţi au participat în perioada 06 – 10 iunie 2017 la activităţi de prevenire a accidentelor rutiere în perspectiva vacanţei de vară. Activităţile au constat în organizarea unor patrule şcolare şi instruirea acestora de către poliţiştii rutieri în perioada 07 – 09.06.2017, dar şi în organizarea unor activităţi interactive în parcările unui hypermarket de pe raza municipiilor Fălticeni, Rădăuţi şi Vatra Dornei.

Activităţile desfăşurate în cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere ,,Alege Viaţa!” au fost realizate de către poliţisti rutieri din cadrul structurilor rutiere Rădăuţi, Vatra Dornei şi Fălticeni care s-au deplasat la unitaţile de învăţământ de pe raza de competenţă (Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”, Fălticeni, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Rădăuţi şi Şcoala Gimnazială nr. 4 , Vatra Dornei) unde au efectuat instruirea patrulei şcolare de circulaţie, după care, împreună cu profesorul coordonator, s-au deplasat la trecerile pentru pietoni din imediata apropiere a şcolii şi au participat direct la desfăşurarea activităţilor practice ale patrulei.

În ziua de 10.06.2017, în parcările unui hypermarket cu unităţi de lucru în Rădăuţi, Vatra Dornei şi Fălticeni, au fost organizate activităţi preventive interactive la care au participat un număr total de 330 copii, 8 poliţişti rutieri, părinţi 8 şi colaboratori din cadrul Fundaţiei United Way România.

Alături de părinți, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație.
În cadrul activităților desfășurate au fost organizate orășele miniaturale, unde copiii au aplicat cele învățate de la polițiști, pentru a demonstra că pot deveni participanţi la trafic responsabili.

Cei mai tineri participanţi la trafic au fost răsplătiți cu premii și cu materiale informative privind regulile de circulație. La finalul activităţilor au fost oferite diferite premii (biciclete, trotinete, skateboard-uri şi alte premii).

Conștientizarea de către copii și părinți a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.
Mai nouă Mai veche