Arestare preventivă: Petru Daneliuc - tentativă de viol, agresiune sexuală

Prin ordonanţa din data de 31.07.2017, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus punerea în mișcare acțiunii penale faţă de suspectul DANELIUC PETRU, de 38 ani, fără antecedente penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”tentativă la infracțiunea de viol”, aflată în concurs cu infracțiunea de ”agresiune sexuală”, comise față de două persoane vătămate.

În fapt s-a reţinut că în perioada 11.04.2015-18.07.2017 numitul DANELIUC PETRU, de 38 ani, din com. Izvoarele Sucevei, jud. Suceava, a încercat să întrețină relații sexuale de tip normal și anal cu minora D.E., de 9 ani, prin constrângere, profitând de autoritatea acestuia asupra ei și de vârsta minorei.
De asemenea, din luna iunie 2017, în mai multe rânduri, a încercat să întrețină relații sexuale cu minora D.I.P., de 7 ani, prin constrângere, profitând de autoritatea acestuia asupra ei și de vârsta acesteia.
Cele de mai sus au avut loc atât în locuința de la adresa de domiciliu a celor susmenționați cât și la o târlă proprietate privată situată tot în sat Brodina, com. Izvoarele Sucevei, jud. Suceava.
La data de 31 iulie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au solicitat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.07.2017 şi până la data de 30.08.2017 inclusiv, a inculpatului: DANELIUC PETRU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ”tentativă la infracțiunea de viol”, comisă față de două persoane vătămate, aflată în concurs cu infracțiunea de ”agresiune sexuală”, întrucât din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul DANELIUC PETRU a săvârşit cu intenţie infracţiunile pentru care este cercetat.

Ca urmare, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Prim procuror,
Lucian Stănescu
Mai nouă Mai veche