Doi copii decapitați și eviscerați, zvonul fals care a îngrozit miercuri seară orașul Rădăuți



O informație îngrozitoare s-a răspândit miercuri seară cu foarte mare viteză printre locuitorii municipiului Rădăuți și ai comunelor din apropiere. Doi copii ar fi fost găsiți decapitați și fără organele interne, într-o mașină aflată în parcarea centrală de pe strada Calea Bucovinei, lângă sediul CEC Bank.

Informația era complet falsă, dar s-a răspândit cu foarte mare viteză din gură în gură și prin intermediul rețelelor de socializare.

Zvonul a pornit după ce criminaliști ai poliției au cercetat în amănunt o autoutilitară Dacia Logan din parcarea respectivă. Informația falsă a fost cel mai probabil lansată de unul dintre numeroșii gură-cască aflați în zonă la momentul în care polițiștii cercetau autoturismul.

Zvonul fals s-a răspândit rapid printre rădăuțeni. Foto: Captură Facebook

Zvonul fals s-a răspândit rapid printre rădăuțeni. Foto: Captură Facebook

Din păcate, deși zvonul s-a răspândit cu foarte mare viteză, autoritățile nu au avut nicio reacție pentru a dezminți oficial aceste informații.

La solicitarea noastră, IPJ Suceava ne-a comunicat că proprietarul autoturismului a plecat la muncă în Germania în anul 2012 și a lăsat mașina în grija unei persoane din Horodnic. În 2015, persoana a murit, iar familia a înstrăinat mașina unor persoane necunoscute, fără acte. Proprietarul autoturismului a sesizat poliția, iar mașina a fost identificată în parcarea respectivă.

În autoturism au fost descoperite un pistol, seturi de numere provizorii și de Germania, și 13 pachete de țigări de contrabandă.

Polițiștii încearcă să identifice acum persoana care a utilizat autoturismul în ultima perioada. 















Mai nouă Mai veche