Focuri de armă pentru retinerea contrabandistilor de tigari, la frontiera de nord

În urma unor acțiuni desfășurate în cadrul Planului de Acțiune „Contrabanda 2017”, polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat aproximativ 31.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană a căror valoare se ridică la suma de peste 368.000 lei. Deoarece persoanele care transportau țigări nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontiera au fost nevoiți sa tragă mai multe focuri de avertisment in plan vertical.

În data de 3 iulie 2017, în cadrul Planului de Acțiune „Contrabanda 2017”, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației s-a desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, ocazie cu care un echipaj al poliției de frontieră a observat, într-o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase către interiorul țării.
Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece aceștia nu s-au supus, au fost executate 7 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În acel moment bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.
Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene, care au comunicat că pe direcția respectivă au reținut un bărbat, implicat în activitatea infracțională.
La cercetarea terenului, polițiștii de frontieră au descoperit 18 colete care conțineau cantitatea de 9.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 105.300 lei.
În cauză, polițiștii de frontieră au ridicat întreaga cantitate de țigări în vederea confiscării.
Totodată, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate toate măsurile legale ce se impun.

Un alt echipaj al poliției de frontieră, din cadrul aceluiași sector a descoperit, în apropierea frontierei de stat 8 colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 46.800 lei. Țigările au fost confiscate iar în continuare, polițiștii de frontieră fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În data de 2 iulie 2017, în jurul orei 23.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, a depistat în apropierea frontierei de stat (pe direcția localității Ulma), mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.
Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece nu s-au oprit, au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de această dată persoanele nu s-au oprit și profitând de terenul împădurit și întuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin.
Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a cazului.
În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit 5 colete cu țigări, învelite în folie neagră, care au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.950 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.
Întreaga cantitate de țigări în valoare de 116.415 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar în continuare lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în cooperare cu grănicerii ucraineni în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Vicovu de Sus și Brodina au descoperit, în apropiere de frontiera de stat, 12 colete cu țigări de proveniență ucraineană.
Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 8.500 pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de 99.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche