FOTO Accident groaznic în cimitirul din Vatra Dornei

Luni seară, în cimitirul din municipiul Vatra Dornei se aflau mai mulți localnici care faceau curat în jurul mormintelor și se pregăteau de Hramul Sfântului Ilie.
Martinian Țîcșa, pompier militar dornean, era în timpul liber și îngrijea la rândul său un mormânt.
La un moment dat, a observat că la o distanță de câțiva zeci de metri lumea se agita. S-a apropiat, pentru că era clar că aveau nevoie de ajutor.
O tânără, în vârstă de 20 de ani, care mergea prin cimitir și voia să ajungă la părinții ei, s-a prins de o cruce pentru a putea păși peste rama unui mormânt. Însă crucea a cedat și s-a dezmembrat. Fata și-a pierdut echilibrul și a căzut peste un gărduț din fier forjat. O țepușă metalică i-a străpuns șoldul drept, provocându-i o durere de nedescris. Sângele curgea peste tot din abundență. Fata era într-un real pericol.
Tânărul salvator, plutonierul major Martinian Țîcșa, a acționat imediat. A presat cu putere pe rana adâncă și a oprit pentru moment scurgerea sângelui. În același timp, a liniștit-o pe fată, care agoniza de durere.
Martin, așa cum îi spun colegii de la Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei, a ținut presată rana și a controlat situația până când fata a fost urcată în ambulanța sosită ulterior la fața locului.
Echipajul Serviciului de Ambulanță Județean a transportat-o la Centrul de Primire Urgențe Vatra Dornei, iar apoi tânăra a fost transferată la Spitalul Județean de Urgențe Suceava.
A doua zi de dimineață, Martin a intrat în tura de serviciu, pregătit pentru misiunile specifice. Dar mai mult decât orice, a așteptat toată ziua vești bune despre fată, care, sperăm și noi, că este în afara pericolului.

ISU Suceava











Mai nouă Mai veche