Horodnic de Jos: Lemn furat de pe raza Cantonului Silvic Hardic

La data de 13.07.2017, ora 13.00, polițiștii Secţiei Poliţie Rurală 3 Marginea, au fost sesizați telefonic de către pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Marginea, despre faptul că mai multe persoane au sustras material lemnos din Cantonul Silvic Hardic, de pe raza comunei Horodnic de Sus.
În timpul deplasării spre fața locului, polițiștii s-au întâlnit cu apelantul, care a indicat că autorii se află la fața locului și încearcă să deschidă bariera care delimitează drumul comunal neclasificat Hardic de Cantonul Silvic Hardic U.A. 19 H.
La fața locului au fost identificate trei persoane din comuna Horodnic de Sus și atelajul hipo aparținând acestora, ce era încărcat cu material lemnos.
Întrucât materialul lemnos aparținea unei societăţi ce are în exploatare suprafața de teren de unde autorii au sustras arborii, s-a procedat la contactarea reprezentanților, care au trimis la fața locului un inginer silvic, iar împreună cu pădurarul din Cadrul Ocolului Silvic Marginea s-a efectuat inventarierea materialului lemnos, rezultând că au fost sustrase un număr de 24 bucăți material lemnos foc, specia fag, cu un cubaj total de 1.51 mc, ce a fost predată în custodie inginerului silvic al S.C. Gatermar S.R.L.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt de arbori”, faptă prev. și ped. de art. 109 alin. 1 lit. a din Legea 46/2008 (Codul Silvic).
Mai nouă Mai veche