Hoți de motorină, prinși de polițiști

La 14.07.2017, începând cu ora 06.00, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama sprijiniți de o grupă din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui tânăr de 20 ani, localnic, suspect de comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă săvârșită în noaptea de 30.06/01.07.2017, ocazie cu care a sustras împreună cu alte două persoane necunoscute, cantitatea de aproximativ 200 de litri de motorină, din rezervorul unui camion parcat pe drumul comunal Deia, de pe raza comunei Frumosu.
La domiciliul suspectului a fost identificat autoturismul folosit la comiterea faptei, care a fost indisponibilizat la sediul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc.
De asemenea au fost identificate mai multe canistre și furtunuri, bunuri susceptibile de a fi fost folosite la săvârșirea infracțiunii, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În urma cercetărilor efectuate au fost identificați și ceilalte două persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv un minor de 16 ani și un alt tânăr de 20 ani, ambii din comuna Vama, persoane față de care prin ordonanță s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
Cei trei suspecți, fiind audiați, au recunoscut comiterea faptei și au achitat prejudiciul persoanei vătămate.
S-a luat legătura cu procurorul de serviciul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care a dispus ca cercetările să fie continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
Mai nouă Mai veche