Italian beat încătușat de polițiști după ce a fost prins la volan și a refuzat să coopereze, la Câmpulung Moldovenesc

La data de 07.07.2017, în jurul orei 18.40, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost sesizați de către un echipaj din cadrul BOP Câmpulung Moldovenesc despre faptul ca pe str. Alexandru Bogza din Câmpulung Moldovenesc a fost oprit un autoturism al cărui conducător auto este sub influenţa băuturilor alcoolice.
Echipajul de poliție rutieră s-a deplasat la fața locului unde a fost identificat autoturismul oprit pentru control, lângă care se afla conducătorul autoturismului, un cetățean italian, care era vizibil sub influența băuturilor alcoolice, manifestându-se violent verbal.
S-a procedat la legitimarea acestuia, acesta refuzând orice colaborare cu polițiștii, totodată refuzând și testarea cu aparatul etilotest.
Întrucât refuza să se legitimeze, având un comportament violent și refuzând să fie condus la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, a fost imobilizat prin încătușare, după care a fost condus la sediul poliției, unde a fost identificat în persoana unui bărbat de 54 de ani, cetățean italian, din Torino, Italia.
În prezența unui martor asistent, cunoscător al limbii italiene, i s-a solicitat conducătorului auto să se supună din nou testării cu aparatul etilotest, acesta fiind de acord în cele din urmă, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat
Având în vedere aceste aspecte, a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i s-au recoltat 2 probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazia verificării în bazele de date s-a stabilit că susnumitul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche