Marginea: Lemn transportat cu acte în neregulă confiscat de polițiști, pe drumul comunal Șoarecu

La data de 25.07.2017, ora 08.25, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC Șoarecu din localitate, autoutilitara cu remorcă condusă de un localnic de 27 de ani, administratorul unei societăți comerciale, care transporta material lemnos.
În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat diferențe între materialului lemnos transportat și cel înscris în avizele de însoțire, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Marginea.
Astfel, în urma inventarierii, lucrătorii silvici au stabilit faptul că în remorcă se afla cantitatea de 12,5 m.c. lemn de foc de esență molid, cu un plus de 4,75 m.c. față de cantitatea înscrisă în aviz, iar în autoutilitară cantitatea de 4,48 m.c. lemn de foc de esență fag, cu un minus de 6,35 m.c. față de cantitatea consemnată în documente.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 modificată, confiscarea cantității de 4,75 m.c. lemn de foc din specia molid, în valoare de aproximativ 500 lei, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Marginea, precum și confiscarea valorică, a cantității de 6,35 m.c. lemn de foc de esență fag, în valoare de circa 1.100 lei.
Mai nouă Mai veche