Poliţistul Sorin Vezeteu, avansat în grad post-mortem



Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a propus președintelui Klaus Iohannis acordarea distincției "Ordinul Național pentru Merit" polițistului Sorin Vezeteu, înjunghiat joi seară la Suceava.

Ministrul de Interne a declarat, pentru Agerpres, că polițistul va fi avansat în grad post-mortem.

De asemenea, a precizat Carmen Dan, familia acestuia va primi asigurarea de viață, în cuantum de 20.000 de euro, iar soția lui Sorin Vezeteu va putea fi angajată în MAI, în cazul în care va solicita acest lucru. Totodată, copiii polițistului decedat vor primi pensie de urmaș.

Ministrul de Interne a mai spus că are în vedere schimbarea legislației care prevede folosirea de către oamenii legii a armamentului din dotare și, în context, a pledat pentru implicarea societății civile în această dezbatere.

Pe de altă parte, ea a menționat că ordonanța Executivului care prevede înghețarea posturilor vacante din sistemul bugetar nu va afecta instituția pe care o conduce, arătând că până în toamnă va fi încadrată promoția de absolvenți ai Academiei de Poliție 'Alexandru Ioan Cuza' și că își dorește încadrarea din sursă externă, precum și reîncadrarea unor foști polițiști sau cadre militare care au intrat în rezervă sau au fost disponibilizate.
Mai nouă Mai veche