Ucigașul polițistului Sorin Vezeteu a fost pus sub acuzare pentru ultraj și omorProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus reţinerea inculpatului Beşa Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj cu referire la infracţiunea de omor, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin. 1, 4 Cod penal, rap. la art. 188 Cod penal.

Probatoriul administrat în cauză, a relevat următoarea situaţie de fapt:
La data de 20 iulie 2017, în jurul orelor 21:30, aflat într-un loc public din municipiul Suceava - staţia CFR Suceava şi având asupra sa un obiect tăietor-înţepător apt de a produce moartea (cuţit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm şi mânerul de 10 cm), inculpatul Beşa Ioan din sat Mironu, comuna Valea Moldovei, jud. Suceava, a exercitat cu intenţie acte de violenţe grave şi repetate asupra victimei V.C.S. din mun. Suceava (agent şef de poliţie din cadrul SJPT Suceava – PPTF Suceava Nord, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu) aplicându-i multiple lovituri cu acel obiect în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia.

Inculpatul Beşa Ioan a fost reţinut prin ordonanţa nr.239/P/2017 din data de 21.07.2017 pentru infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de omor, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin. 1, 4 Cod penal, rap. la art. 188 Cod penal şi urmează a fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian StănescuMai multe detalii:

Niciun comentariu

Un produs Blogger.