Valea Moldovei: 42,56 metri cubi de material lemnos confiscat de la o societate comercială

La 30.06.2017, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control la o societate comercială din comuna Valea Moldovei privind legalitatea deţinerii, transportului şi comercializării de material lemnos, ocazie cu care, în urma inventarierii stocurilor de material lemnos deţinute în depozit şi a comparării cu stocurile rezultate din evidenţele scriptice, s-a constatat faptul că, firma nu deţine în depozit cantităţile de 21,69 m.c. lemn de foc, 13,31 m.c. lemn pentru construcţii şi 7,56 m.c. cherestea de esență răşinoase.
Totodată, în urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, societatea nu a respectat prevederile legale, privind modul de completare a două avize de însoţire a materialului lemnos.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 actualizată şi ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 42,56 m.c. material lemnos în valoare de 7.924 lei.

IPJ Suceava
Mai nouă Mai veche