VIDEO Vântul a pus la pământ copaci de pe 80 de hectare de pădure



În urma fenomenelor meteorologice nefavorabile (vânturi puternice cu aspecte de vijelie şi precipitaţii abundente) ce au avut loc la sfârşitul acestei luni, la nivelul judeţului Suceava s-au produs doborâturi şi rupturi de arbori atât în fondul forestier de stat cît şi în fondul forestier privat.

Astfel, în fondul forestier de stat, a fost afectată o suprafaţă totală de cca 23.648 ha cu un volum estimat de 64,5 mii m.c. din care cca 51 ha cu un volum estimat de cca 15 mii m.c. doborâturi în masă.

Ocoalele silvice care au fost afectate de acest fenomen sunt: Broşteni, Crucea, Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Iacobeni, Breaza, Pojorâta, Vama, Frasin, Mălini, Râşca şi Fălticeni.

În fondul forestier proprietate privată a fost afectată o suprafaţă totală de cca 6.966 ha cu un volum total estimat de 56,9 mii m.c. din care cca 31 ha cu un volum estimat de 7,2 mii m.c. doborâtură în masă.

Pe lângă ocoalele silvice sus menţionate care au întocmite contracte de administrare/servicii silvice cu deţinătorii privaţi de pădure, dintre ocoalele silvice private care au fost afectate de acest fenomen se numără ocoalele silvice Dorna, Dealu Negru şi Tihuţa Colibiţa

Inspector Şef,
Mihai GĂŞPĂREL
Mai nouă Mai veche