Cetățeni ucraineni reținuți la frontiera de nord pentru contrabandă cu țigări



Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, peste 9.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Într-unul din cazuri, lucrătorii noştri au tras un foc de avertisment în plan vertical pentru reținerea a doi cetățeni ucraineni.

În data de 06.08.2017, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, acţionând în baza Planului "Contrabandă 2017", a observat în zona de frontieră, pe direcția localității Frătăuții Noi, judeţul Suceava, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră le-au somat să se oprească și, deoarece acestea nu s-au conformat, a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cei în cauză au abandonat coletele și au fugit de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite.

Poliţiştii de frontieră au continuat urmărirea, reținând astfel doi bărbați, cetățeni ucraineni, identificați ca fiind K. Yevhenii, de 19 ani și D. Ivan, de 20 de ani. În timpul acțiunii, cel din urmă a devenit violent şi a lovit un lucrător de-al nostru cu pumnul în față.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

În continuare, s-a luat măsura conducerii celor doi cetățeni ucraineni împreună cu baxurile cu țigări la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor au rezultat 5.950 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 69.600 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În urma cercetării în comun a zonei, autoritățile de frontieră din Ucraina ne-au informat că au reținut, de asemenea, doi cetățeni ucraineni, în apropierea frontierei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi ultraj, verificările fiind continuate sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.



În aceeaşi zi, un echipaj din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, ITPF Maramureș, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat a descoperit, abandonate în zona de frontieră, mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă. Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.100 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 36.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche