FOTO 23 de molizi tăiați ilegal într-o pădure din Vama

Cu prilejul verificarilor facute de Garda Forestiera Suceava s-a identificat într-o suprafață de pădure de 1 ha, situata pe raza comunei Vama, zona Deia (OS VAMA, UP I) detinută de o persoană fizică, fără contract pentru servicii silvice - pază cu o structură silvică autorizată, 23 cioate provenite de la tăierea fără drept a 23 de arbori din specia molid ce totalizează un volum de 59,47 mc.

Valoarea totală a prejudiciului este de 29374 lei.

Din verificările efectuate cu ajutorul lucrătorilor IPJ Suceava - SICE s-a constatat că masa lemnoasă a ajuns la un operator economic care are ca obiect de activitate exploatarea forestieră și prelucrarea primară a lemnului, iar punctul de lucru este situat în vecinătatea parcelei afectată de tăieri.

Întrucât valoarea prejudiciului depășește cu mult valoarea de 5 ori valoarea unui mc pe picior (142 ori), fapta constiuie infracțiune, iar cazul a fost preluat spre cercetare de către organele ablilitate.

Proprietarul a fost sancționat contravențional pentru neasigurarea serviciilor silvice. În ceea ce privește operatorul economic, verificările continuă în vederea stabilirii legalității achiziționării materialului lemnos.

Mihai Gasparel
Inspector șef
Garda Forestieră Suceava





Mai nouă Mai veche