FOTO Borsetă cu 4.833 de lei, găsită de polițiștii din Adâncata și returnată proprietarei

Un gest de deplină normalitate, nu numai pentru un poliţist ci pentru orice cetăţean şi un serviciu de patrulare executat cu profesionalism au adus unei familii de pensionari din municipiul Dorohoi o bucurie imensă şi evitarea unei pagube de aproape 5000 de lei.

La data 26.08.2017, ora 08.40, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Adâncata, în timp ce efectuau supravegherea şi controlul traficului rutier pe DN29A pe raza comunei Adâncata, au observat o geantă aflată pe acostamentul drumului.
În interior au fost identificate cartea de identitate a unei femei de 63 de ani, din municipiul Dorohoi, suma de 4.833 de lei, un set de chei, mai multe carduri şi documente.
Făcând verificări în regim de urgenţă având în vedere faptul că documentele personale arătau faptul că proprietara genţii este din altă localitate, poliţiştii au reuşit în doar câteva minute să o contacteze pe femeie şi să îi dea vestea buna cu privire la recuperarea sumei de bani. În momentul localizării şi contactării, femeia se afla într-un autoturism împreună cu soţul său de 65 de ani din Dorohoi, jud. Botoşani şi nici măcar nu realizase faptul că a pierdut geanta cu importanta sumă de bani.
Din verificările ulterioare s-a stabilit că cei doi au venit cu autoturismul în zonă pentru a face anumite cumpărături, inclusiv pentru nepoţi în perspectiva începerii anului şcolar. La un moment dat cei doi au oprit vehiculul pentru a întreba o persoană despre o anumită destinaţie, moment în care geanta poziţionată în lateralul portierei a căzut.

Toate bunurile, inclusiv suma de bani au fost predate celor doi soţi pe baza de proces-verbal.
Mulţumirile celor doi i-au impresionat pe poliţişti care au reuşit printr-un gest de deplină normalitate să readucă bucuria într-o familie şi să arate tuturor că serviciul poliţienesc este pus în permanenţă în slujba comunităţii.





Mai nouă Mai veche