FOTO Citroen dezmembrat de vameși: era burdușit cu țigări de contrabandă

Luni, în jurul orei 23.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean, Yurii M., în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Belgia.

Existând suspiciuni că în maşină există ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bara din spate și podeaua autoturismului, cantitatea de 2.420 de pachete cu țigări marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 21.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Citroen, în valoare de aproximativ 4.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Suceava, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat, au descoperit mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă. Coletele au fost transportate la sediul instituției unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.000 de pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 52.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.







Mai nouă Mai veche