FOTO Indicatoare turistice, vandalizate de culegătorii de fructe de pădure



In perioada 24 - 31 iulie 2017 salvamontistii dorneni s-au aflat pe traseele montane din Țara Dornelor pentru identificarea zonelor vandalizate de culegătorii de fructe de pădure.

Este o situație cu care salvamontiștii se confruntă an de an în această perioadă. Este păcat că efoturile depuse de salvamontiști de a menține funcționale și accesibile traseele turistice sunt zădărnicite de acești vandali care în sezonul estival inundă pur și simplu zonele alpine. Ultimele distrugeri au avut loc în masivul Giumalău, fiind afectate cateva panouri și săgeți indicatoare. După ce au fost smulse de pe stâlpi, culegatorii de fructe de pădure văzând ca nu sunt din fier le-au abandonat pe teren.



În data de 31 iulie patrula salvamont s-a deplasat în zona Cabanei Giumalău la primele ore ale dimineții pentru a „întâmpina” grupurile de culegători.

Li s-a adus la cunoștință importanța păstrării intacte a marcajelor și indicatoarelor turistice, precum și riscurile la care se expun în cazul in care vor fi prinși asupra faptului .

În perioada următoare, salvamontiștii vor patrula prin sondaj zonele respective si vor distribui la centrele de colectare a fructelor de padure INSTRUCȚIUNI SPECIFICE de comportament în zona montană.

Solicităm totodată pe această cale ca și turiștii să de-a dovadă de simț civic și să semnaleze din timp dacă sesizează fapte antisociale în zona montană.

Apelul se poate face prin 112 sau direct către Dispeceratul Național Salvamont 0-salvamont (0725826668).

Primar,
Ilie Boncheș

Director,
Ariciuc Petru
Mai nouă Mai veche