CSM „Bucovina” Suceava s-a retras din Cupa Regelui 2017 din cauza problemelor financiare



Cupa Regelui, competitie care readuce rugbyul intern in prim-plan, se va desfasura cu participarea a sase echipe. Desi initial se inscrisese in Cupa Regelui, CSM Bucovina Suceava nu poate lua startul in aceasta competitie din cauza problemelor financiare, dupa cum se arata in scrisoarea oficiala adresata Federatiei Romane de Rugby.

Oficialii clubului spera sa remedieze aceasta situatie pana la debutul SuperLigii CEC Bank, competitie la care si-au anuntat intentia de a se inscrie.

Din cauza timpului scurt, Cupa Regelui urmand sa inceapa pe 5 august, sistemul de desfasurare al competitiei nu mai poate fi reconfigurat. Cele sase echipe participante SCM Timisoara, CSM Baia Mare, CSA Steaua, CS Dinamo si CS Universitatea Cluj au fost impartite in doua grupe, in functie de locul ocupat in clasamentul SuperLigii CEC Bank, editia 2016/2017, astfel locurile 1-4 din clasamentul SuperLigii CEC Bank editia 2016/2017 vor disputa partide in play-off, iar locurile 5-6 din clasamentul SuperLigii CEC Bank vor disputa partide in play-out. Se va juca fiecare cu fiecare dupa sistem Berger – cu clasament final la terminarea tuturor partidelor, iar la final vor fi declarati castigatori Cupa Regelui play-off si castigatori Cupa Regelui play-out.

Meciurile din play-off:
5 august SCM Timisoara – CSA Steaua, ora 10:00 – Stadionul Dan Paltinisanu in direct pe Rugby Tv
5 august CSM Baia Mare – CSM Bucuresti, ora 10:00 – Stadionul Arena Zimbrilor

12 august CSA Steaua – CSM Bucuresti
12 august SCM Timisoara – CSM Baia Mare

19 august CSM Baia Mare – CSA Steaua
19 august CSM Bucuresti – SCM Timisoara

Jocurile in play-off se vor disputa intr-un singur tur, aplicandu-se prevederile Tabelei Berger pentru patru echipe participante, dupa care se va intocmi un clasament de la 1 la 4.

Meciuri din play-out:
12 august CS Dinamo – CS Universitatea Cluj

Sursa: super-liga.ro
Mai nouă Mai veche