Vatra Moldoviței: Localnic care a tăiat ilegal 7,3 metri cubi molid ca să repare un podeț, cercetat penal de polițiști


La 15.08.2017, în jurul orei 14.00, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată despre faptul că, un echipaj silvic a identificat pe raza cantonului silvic „Feredeu” din comuna Vatra Moldoviţei, un localnic de 69 de ani care transporta ilegal material lemnos cu un atelaj hipo.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 14.08.2017, respectiv 15.08.2017, bărbatul de 69 de ani a tăiat şi sustras 7,30 m.c. material lemnos de esenţă răşinoase din specia molid de pe raza a două cantoane silvice, lemn ce provenea din doborâturi de vânt şi marcat silvic, acesta urmâns să fie exploatat legal.

Cu ocazia audierilor, bărbatul a recunoscut faptul că, a tăiat arborii întrucât a primit autorizaţie de la primăria comunei în vederea efectuării unor lucrări de consolidare a unui pod peste apă din apropierea locuinţei sale şi nu a avut intenţia de a comite vreo faptă de natură penală.

Materialul lemnos în valoare de 1.700 lei fără TVA, a fost confiscat și predat organelor silvice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tăiere de arbori fără drept” şi ”furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche