Angajați ai ocolului silvic al Arhiepiscopiei prinși transportând lemn fără documente

La 07.09.2017, ora 20.00, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17B, pe raza comunei Dorna Arini, două atelaje hipo, conduse de doi localnici de 30 și 37 de ani, care transportau material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că cei doi bărbați nu dețin documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, aceștia declarând faptul că sunt angajați ai Ocolului Silvic Silva Bucovina, materialul lemnos este cotă gratuită anuală și a fost încărcat din municipiul Vatra Dornei, unde lucrează la exploatarea de material lemnos.
În cauză, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul de 37 de ani transporta ilegal cantitatea de 1,77 m.c. lemn de esență rășinoase, iar cel de 30 de ani transporta ilegal 1,57 m.c. material lemnos.
Materialul lemnos, în valoare de 385 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei, iar cei doi bărbați au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu modificările și completările ulterioare.
Mai nouă Mai veche