CJPC Suceava: 421 de controale, 138 de amenzi de aproape 240.000 de lei


In decursul lunilor iulie si august, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava a desfasurat 421 actiuni de control, soldate cu 138 amenzi in valoare de 239.850 lei si 69 avertismente. Toate actiunile de control s-au desfasurat in urma cercetarii reclamatiilor si a tematicilor de control la nivel national si regional. S-au inregistrat 213 reclamatii, ponderea cea mai mare avand o telefonia mobila si serviciile de cablu si internet.

Dintre tematicile desfasurate amintim:

1) Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea produselor alimentere in mediul urban si rural.S-au desfasurat 104 actiuni de control, aplicandu-se 21 avertismente si 44 amenzi,in valoare de 68.500 lei.Ca abateri constatate exemplificam, produse expirate, depozitare incorecta, lipsa preturi.

2) Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor in unitatile de alimentatie publica. S-au desfasurat 84 actiuni de control, aplicandu-se 18 avertismente si 20 amenzi in valoare de 31250 lei. Ca abateri amintim informatii incomplete in lista meniu, nerespectarea conditiilor prescrise la depozitarea produselor folosite ca materie prima, la prepararea mancarurilor.

3) Tematica de control privind respectarea prevederilor legale in cadrul vanzarilor cu pret redus, indiferent de tipul acestora (soldare,lichidare,promotionale etc.). S-au desfasurat 17 actiuni de control, aplicandu-se 1 avertisment si 8 amenzi in valoare de 23000 lei. Ca abateri,afisarea incorecta a pretului la reduceri, neindicarea perioadei de soldare.

Comisar sef adjunct
Vasile Latis
Mai nouă Mai veche