Polițiști acuzați că bătut un copil pentru că nu a oprit cu scuterul la semnal. Minorul, internat în spital cu multiple contuzii



Vineri seară, un echipaj de poliție aflat pe DJ 178 a efectuat semnal de oprire unui scuter. Vehiculul era condus de un minor de 14 ani, iar pasager era un alt minor de 15 ani. Cei doi nu au oprit și și-au continuat deplasarea. În zona satului Bodnăreni, comuna Arbore, cei doi copii au abandonat scuterul și au fugit. Pasagerul de 15 ani, proprietar al scuterului, a fost ajuns și prins de polițiști. Martorii susțin că unul dintre agenți l-a lovit pe copil în mod repetat cu pumnii în burtă și piept.

Copilul a fost internat în Secția Chirurgie Infantilă a Spitalului Județean Suceava cu diagnosticul „contuzie abdominală prin agresiune (declarativ), contuzie hemitorace stg”.

Ulterior, IPJ Suceava a transmis un comunicat de presă cu privire la acest incident, comunicat în care nu face deloc referire la bătaia pe care polițiștii i-ar fi administrat-o copilului fugar.

Redăm mai jos conținutul integral al comunicatului de presă al IPJ Suceava:
La 15.09.2017, ora 20.45, în timp ce acționa pe DJ 178, din comuna Burla, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a observat un motociclul fără număr de înmatriculare, pe care se aflau două persoane, motiv pentru care, a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul acestuia nu a oprit, continuându-și deplasarea către comuna Arbore.
În cauză s-a procedat la urmărirea motociclului cu mijloacele acustice și luminoase în funcțiune, concomitent cu somarea de oprire prin portavoce, ocazie cu care, motociclul a fost blocat pe DC 42A, iar cele două persoane au coborât și au fugit, pasagerul motociclului, fiind prins de polițiști și identificat ca fiind un minor de 15 ani, din comuna Arbore.
Ulterior, polițiști l-au identificat pe conducătorul motociclului, acesta fiind un minor de 14 ani, din comuna Iaslovăț.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere, iar motociclul nu este înmatriculat pentru a fi condus pe drumurile publice.
Din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, motociclul aparține pasagerului de 15 ani, care i l-a încredințat minorului de 14 ani pentru a fi condus pe drumurile publice, deși știa că acesta nu deține permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 14 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, iar minorul de 15 ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Biroul de Presă al IPJ Suceava

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche