Dorna Arini: Proprietar de pădure care a vrut să vândă zece arbori rupți de vânt, nemarcați, cercetat penal de polițiști

La 07.09.2017, ora 12.42, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Dorna Arini, în locul numit Pârâul Arinului, persoane necunoscute au tăiat și sustras mai mulți arbori.
Polițiștii și specialiștii silvici deplasați la fața locului au identificat 10 arbori nemarcați, cu un volum de 18,96 m.c. ce provin din pădurea proprietatea unui bărbat de 47 de ani din comuna Dorna Arini, având contract de pază cu Ocolul Silvic Vatra Dornei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos provine din arbori doborâți de fenomene naturale fără a fi marcați de lucrătorii silvici și fără a fi emise documente pentru exploatare.
Astfel, în după amiaza zilei de 06.09.2017, aceștia au fost desprinși de la cioată și scoși de proprietarul pădurii cu un utilaj propriu, iar în cursul zilei de 07.09.2017, bărbatul de 47 de ani intenționa să vândă materialul lemnos la o firmă de profil de pe raza comunei Dorna Arini.
Materialul lemnos în valoare de circa 5.000 lei a fost reținut în vederea confiscării și predat în custodia Ocolul Silvic Vatra Dornei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 47 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche