Hânțești: Localnici care au tăiat ilegal copaci din pădure, prinși în zona HalangescuLa data de 19.09.2017, ora 13.30, Postul de poliţie Hânţeşti a fost sesizat de reprezentantul Ocolului Silvic Adâncata, despre faptul că, în pădurea de pe raza comunei, mai multe persoane taie în mod ilegal material lemnos.
La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, jandarmi și specialiști silvici care l-au identificat la o distanţă de aproximativ 400 de metri faţă de drumul comunal neclasificat ce face accesul către zona denumită generic ,,Halangescu”, pe un localnic de 34 de ani care transporta cu un atelaj hipo, material lemnos, fără documente de provenienţă.
Ulterior, în interiorul pădurii, la o distanţă de aproximativ 600 metri faţă de drumul comunal, au fost identificați alți doi localnici de 39 şi 43 de ani care aveau asupra lor două drujbe, tăiau copacii şi îi secţionau pentru a putea fi încărcaţi şi transportaţi cu atelajul hipo, aceștia declarând faptul că au fost trimişi de proprietarul pădurii, fără să cunoască dacă acesta deține sau nu autorizație de exploatare.
Cei trei bărbați au fost sancționați de polițiști și jandarmi pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în cantitate de 4,96 m.c. și valoare de 1.650 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.