Iaslovăț: Tânără fără permis care se pregătea cu tatăl ei pentru examen, cercetată penal de polițiși



La data de 24.09.2017, ora 19.15, o patrulă din cadrul Postului de poliție Iaslovăț, a oprit pentru control pe DC 42D, din localitate, autoturismul condus de o tânără de 20 de ani, din comuna Arbore, în care se afla în calitate de pasager, tatăl acesteia, un bărbat de 50 de ani, din aceeași localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânăra nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Cu ocazia cercetărilor, tatăl conducătoarei auto, a declarat faptul că, i-a încredințat autoturismul fiicei sale să-l conducă pentru a exersa, întrucât aceasta urmează cursurile unei școli de șoferi, iar în curând este programată să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, tânăra de 20 de ani fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tatăl său de 50 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche