O femeie din Arbore și-a ucis iubitul după ce l-a înjunghiat cu un cuțit în spate

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatei COVACI LUMINIŢA, cercetată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunii de violenţă în familie cu referire la tentativa la infracțiunea de omor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Inculpata Covaci Luminiţa întreţine relaţii de concubinaj cu persoana vătămată F.N. din anul 1989, aceştia având domiciliul în satul Clit, comuna Arbore. Din relaţiile intime cei doi concubini au trei copii.

În cursul anului 2003 inculpata Covaci Luminiţa a părăsit domiciliul comun, mutându-se la locuinţa altui bărbat din comuna Suceviţa. La data de 20 martie 2004 F.N. s-a deplasat în comuna Suceviţa unde stăteau cele două persoane şi l-a înjunghiat cu un cuţit pe barbatul la care locuia concubina lui. Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, F.N. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi omor calificat, ulterior fiind condamnat de către instanţa de judecată la o pedeapsă privativă de libertate.

Deşi acel incident soldat cu condamnarea sa pentru o infracţiune deosebit de gravă a fost generat într-o anumită măsură de comportamentul concubinei sale, după liberarea din penitenciar F.N. a revenit la locuinţa din satul Clit, continuând relaţia de concubinaj cu inculpata Covaci Luminiţa. Din probele administrate în prezenta cauză penală a rezultat că cei doi concubini au continuat şi în această perioadă să consume individual sau împreună cantităţi mari de băuturi alcoolice, iar pe acest fond între ei surveneau permanent incidente violente sau doar verbale, în repetate rânduri persoana vătămată F.N. reproşându-i inculpatei că datorită atitudinii sale el a fost „obligat” să omoare o altă persoană şi să stea apoi la puşcărie.

În cursul zilei de duminică, 11 iunie 2017, persoana vătămată a plecat spre locul său de muncă de la orele 05:00 (acesta lucrând ca îngrijitor la ferma de animale a din satul Clit). Inculpata Covaci Luminiţa a participat pe la orele amiezii la o înmormântare, iar ulterior, începând cu orele 16:00 cu aproximaţie, s-a deplasat la magazinul mixt din localitate unde a început să consume băuturi alcoolice.

La orele 21:00 cu aproximaţie persoana vătămată, după ce şi-a terminat programul de lucru, s-a deplasat la acelaşi magazin mixt unde s-a întâlnit cu concubina lui. Inculpatul a consumat la rândul său băuturi alcoolice, după care a început să se certe cu concubina sa, inculpata Covaci Luminița. După puţin timp persoana vătămată a plecat singură spre domiciliul său. La aproximativ 30 minute după plecarea concubinului de la magazinul mixt, inculpata Covaci Luminiţa a plecat la rândul său spre domiciliu.

Din cercetări a rezultat că până la orele 23:30 cu aproximaţie cele două persoane au continuat să se certe în locuinţa lor, ambele fiind în stare avansată de ebrietate. Pe fondul acestui incident inculpata Covaci Luminiţa l-a înjunghiat pe concubinul său cu un cuţit în zona dorsală.

La ora 23:36 inculpata a apelat Dispeceratul de urgenţe 112 afirmând în mod mincinos că o persoană necunoscută l-a înjunghiat pe concubinul său în timp ce acesta se afla în curtea casei lor.

La scurt timp după acest apel telefonic persoana vătămată a fost transportată iniţial la Spitalul municipal Rădăuţi, iar apoi la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava a efectuat examinarea medico-legală a victimei, concluzionând că aceasta a prezentat plagă înjunghiată interscapulară dreapta cu retenție de cuțit, pneumotorax drept, hemotorax minim. Aceste leziuni au necesitat pentru vindecare un număr total de 22-23 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian STĂNESCU

purtător de cuvânt,
PROCUROR ȘEF SECȚIE
Maria Cristina CIORNEI


Mai nouă Mai veche