S-a încheiat concursul de admitere la Școala de Jandarmi Fălticeni



Cei 372 de candidaţi care au promovat probele eliminatorii au avut de parcurs sâmbătă, 09 septembrie 2017 testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care a constat în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

În urma acestei probe, în seria de elevi 2017-2018 au fost admişi 320 de bărbaţi şi 29 de femei, din care un bărbat şi o femeie pe locurile etniei rome și doi bărbați pe locurile altor minorităţi. Locul rămas neocupat în prima fază dintre cele trei alocate etniei rome, s-a ocupat prin redistribuire de către un candidat care a susţinut concursul de admitere la Şcoala de Subofițeri de Jandarmi Drăgășani, înregistrând 51 de puncte.

Primul candidat admis este din judeţul Bihor şi a obţinut 88 de puncte. Ultimii candidaţi admişi au fost departajaţi după media obţinută la examenul de bacalaureat, obţinând toţi 42 de puncte, iar ultimul candidat nepromovat a obţinut 35 de puncte.

Doi candidaţi au depus contestaţii duminică, 10 septembrie, dar reverificarea lucrărilor nu a adus modificări punctajelor obţinute.

Anul de învățământ al elevilor jandarmi va începe luni, 02 octombrie 2017.

Mai nouă Mai veche