Spectacol al Ansamblului Folcloric de Cântece și Dansuri „Złoty Potok”, sâmbătă, la Solonețu Nou



Ansamblul Folcloric de Cântece și Dansuri „Złoty Potok” își are originea în Jelna, comuna Nowa Sarzyna, în regiunea Podkarpacie. Prin activitatea sa promovează și cultivă tradițiile poloneze și cultura populară.

Se compune din secțiunea vocală care împreună cu formația instrumentală interpretează cântece folclorice și o secțiune de dans formată din tineri care dansează dansuri folclorice naționale și regionale precum: polonez, kujawiak cu oberek, krakowiak, dansuri specifice regiuni Rzeszów și Przeworsk sau dansuri varșoviene.

Ansamblul are numeroase spectacole locale, regionale și ocazionale prin străinătate. El a urcat pe scenă, printre altele, la Festivalul polono-ucrainean Pyriatyn Fest din Ucraina, Gala Poloniei din Budapesta și Festivalul Internațional de Folclor și Etnografie Inima Națiunii la Praga.

Instructorul vocal și al formației instrumentale este Lesław Miazga iar coregraful grupului de dans – Jadwiga Kula. Șeful Asociației „Złoty Potok”, în cadrul cărei activează ambele echipe, este Andrzej Chojnacki.

Pe 9 septembrie, de Ziua Recoltei în Solonețu Nou, Ansamblul Vocal împreună cu Formația Instrumentală cât și Ansamblul Folcloric compus din tineri, prezintă dansuri, cântece și muzică populară din regiunea Podkarpacie, din care provine „Złoty Potok”, precum și din multe alte regiuni ale Poloniei.
Mai nouă Mai veche