Concursul național de lectură „Bătălia Cărților” se apropie de final

Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Suceava, organizează în perioada următoare, etapa finală a CONCURSULUI NAȚIONAL DE LECTURĂ BĂTĂLIA CĂRȚILOR – ediția a IV-a, ce a avut ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților.

Evenimentul final va fi organizat separat pentru cele patru secțiuni intrate în concurs, astfel:
  • luni, 30 octombrie, ora 15:00 – categoria 11 -13 ani, limba română
  • marți, 31 octombrie, ora 14:00 – categoria 14-18 ani, limba română
  • marți, 7 noiembrie, ora 14:00 – categoria 11 – 13 ani, limba engleză
  • joi, 9 noiembrie, ora 14:00 - categoria 14 – 18 ani, limba engleză
Concursul s-a derulat în perioada februarie – octombrie 2017, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și a fost organizat în mai multe biblioteci publice din țară.

La acest concurs, ce a avut două secțiuni, lectură în limba română și lectură în limba engleză, au participat copii de 11-13 ani și adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă.

Înscrierea s-a făcut la toate secțiile și filialele bibliotecii, prin completarea unei Fișe de înscriere, numărul total al celor înscriși fiind de 115 de copii și tineri, 41 dintre aceștia îndeplinind condițiile pentru a intra în finală.

În cadrul concursului, au fost propuse spre lectură cele mai noi apariții editoriale destinate copiilor și adolescenților, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

Pentru a intra în finală, participanții au lecturat cărțile din lista recomandată și au predat fișele de lectură. Fișele au fost evaluate de către o comisie din care au făcut parte profesori, bibliotecari și scriitori.

Evenimentul final se axează pe dezbaterea – Convinge-mă să citesc! , în cadrul căreia participanții finaliști vor prezinta și susține cartea preferată, una dintre cele 10 din concurs, să răspundă întrebărilor din partea juriului și a celorlalți concurenți. Juriul va ține cont de argumentare, exprimare, convingere și originalitate. Finaliştii por fi însoţiţi de susţinători - colegi de clasă, profesori, părinţi.

Participantul care va răspunde cel mai frumos și mai argumentat va deveni Cititorul Anului.

Sub genericul „Lectura vă face învingători” – vor fi acordate premii finaliștilor, iar cel mai bun cititor, va deveni CITITORUL ANULUI.

Mai nouă Mai veche